Gårdagens ridpass!

Jag har inte skrivit så jättedetaljerat om mina ridpass med Nisse eller hur det det är i stallet. Men eftersom det var några som önskade "en dag i stallet" HÄR HAR NI! :)

- Mockar nogrannt och sprider ut allt jämt, gräver igen hans hål (haha) och spånar om det behövs, vilket ofta görs eftersom han är en smutsgris!
- Skurar rent vattenhinken och fyller på den ända till kanten.
- Gör morgon, middag, ef.middag, kvällsmat och lägger en tuss hö även i boxen
- Mockar i hagen och fyller på vatten.
- Lägger morötter i krubban.
- Betar Nisse för att vänja honom vid gräset.
- Ryktar 15 min.
- Skrittar fram i skogen.
- Rider.
- Ryktar 15 min och myser lite.
- Släpper in honom i boxen.
- Smörjer snabbt sadel och träns (oftast) och låser in i sadelkammaren.
- Fixar och städar i skåpen.

Klar! :)






Ridlektion!

Hej! Jag missade bussen hem från stallet precis, såg den åka förbi och den kom förtidigt! Himla skit, nu får jag sitta här i 20 min och vänta!
Men tänkte passa på att blogga då, har precis ridit ridlektion på Nisse.
Vi hoppade och det gick riktigt bra, han var taggad och framåt. Har lite problem med att hålla balansen över hindret men det är bara övning!
Vi började värma upp självständigt sedan kom vi i trav på ett litet "halvt kryss" sedan galopperade vi igenom och hoppade mera osv..
Ska tävla imorgon i Boxholm, bara en lättD men vill spara på hans krafter så var inte med hela utan skrittade ut en liten runda istället.
Jag ska vara med på ett läger i sommar i 4 dagar nere i Helsingborg, blandannat kommer det en gästtränare dit (spännande) och självklart Tomas Hammar! Nisse följer ofc med mig ner!
Det ska bli riktigt kul! :)
Nejmen nu kommer bussen, skriver hur det gick på tävlingen sedan, wish me luck!!


Systemkamera

Hej! Har fått låna syrrans Nikon systemkamera medans hon är i Paris i Frankrike. Saknar henne, men åh vad kul det är att fota!
Fotade igår och modell blev Moses, några afrikanska blommor och änder som jag jagade haha! Allt för att få bra bilder!
Får se om det blir några bilder på Nisse, största problemet när man ska fota hästar är öronen - de tycks alltid vara bakåt när man ska fota!
Nycklar, gräs och en havrehink är bra på att fånga pollens uppmärksamhet!






Soligt och svettigt!

Tog och jämnade till det lite idag på Nisses man men fixar mer på lördag när jag har tid.
Det var så grymt varmt idag, speciellt inuti stallet - kokhett att mocka!
Nisse hade rullat sig så fick rykta riktigt noga, smutsgris hihi.
Red fram en sväng i skogen, det är så fint nu ute alltså!
Sedan red jag på banan, jobbade mycket på volterna i både trav och galopp för att få den rätta formen.
Sedan jobbade jag med serpentiner och skänkelvikning över medellinjen.
Han har lite svårt för vänster så försöker öva mer på det.
Gjorde öppna i galopp, gick faktiskt väldigt bra, börjar få till det nu! Men i början körde han upp huvudet mycket men sedan lungnar han sig
Man måste jobba lite längre för att han ska gå fint men när han väl är jobbad så går han supersnyggt!

"Där rök manen"

Japp, igår rök hela manen haha! Blev faktiskt inte så fruktansvärt som jag trodde det skulle bli, men saxen i stallet la av så imorgon ska jag ta upp en slipad sax och klippa det jämt!
Det kommer bli supersnyggt sen! :)

hans gamla man!

- BLOGGBYTE -

Besök denna tjejens blogg!
 
http://ahrneteg.blogg.se/
 
Foto av Jennas katt © tagen av henne --->

Önskeinlägg!

Vad vill ni att jag ska skriva om? Har fått några önskeinlägg i kommentarer och ska försöka skriva om det, ni ska ju också vara med och bestämma vad ni vill läsa!
Just nu har folk önskat att jag ska skriva om schabrak, hästgodis och en närmare presentation på Nisse.
 
Vad vill du läsa om? :)
 
Och medans jag håller på.. några besöksvärda bloggar:
www.northons.blogg.se
www.bankerydsryttarna.devote.se (de skriver inte så mkt längre men ändå)
www.littlewood.blogg.se
 
Bild lånad med tillstånd från fotovikru.

Nisse ska bli vårfin

Nisse ser just nu alldeles hemsk ut efter vintern. Jag ska tvinga med mig Moa upp till stallet i helgen så ska vi göra honom fin nu till sommaren och till alla tävlingar!
 
Tänkte att vi skulle..
 
- klippa manen till stubbman/fjordhästman
- finslipa med att klippa kronranden
- bada honom i ljummer vatten och grönsåpa
- tvätta av svansen
- ge honom en ny snygg (ljusrosa) outfit
- putsa all utrustning
- kanske köpa en ny lädergrimma
 

Åh han kommer passa så himla bra i fjordhästman, han kommer bli värsta cool och se ut som en tävlingsponny!
Diggar starkt det, har aldrig klippt stubbman men skrev på forum och fick trovärdiga svar från fjordningägare.
Det gäller bara att klippa ner skiten jämt och rakt så att det kan efter några månader växa ut rakt och så att det står upp. Nisse kommer se hemsk ut när det väl är avklippt men om ca 2 månader kommer det växt ut 10 cm och då kommer han se amazing snygg ut, haha!
Förresten så funderar jag på att beställa ett nosludd till Nisses grimma där det står Justric på, skulle ju vara lite sött, kanske också på tränset men vill ju inte att det ska vara ivägen för honom när jag rider.
I alla fall, ljurosa blir det!
Såhär kommer Nisses man att se ut, kanske några cm längre bara!
 

UPPDATERING

Hej! Först vill jag bara säga förlåt för att ni inte har fått läsa några inlägg, detta är för att jag har skrivit från blogg.se:s app till mobilen, skrivit många långa och bra inlägg som jag sedan publicerat. Men det verkar som min mobil har varit lite ''knasig'' och inte publicerat dem, istället raderat!
Jättesynd då många inlägg skrivna i onödan, men men.. Tack så mycket för att ni har hängt kvar trots allt!
Nu blir det inga fler inlägg via mobilen, och ni kommer få minst 2 inlägg i veckan, försöker så gott jag kan och sålänge jag tycker det är kul och bloggläsarna bara blir flera så fortsätter jag!
 
 
Lite uppdatering..
 
11 maj - Idag då tävlade jag i Gislaved Anderstorps ridklubb, var uppe med tuppen om man säger så. Gick upp kl. 5 och var i stallet kvart i 6. Var så himla nervös när vi åkte i bilen dit, sa inte ett ord och trodde typ att jag skulle dö. Nejmen brukar aldrig var nervös inför tävlingar, det är ju efter det som hände i BRK, tror hela tiden att vi ska krasha igen! Valde ändå att räkna till fem och bita mig i samman, man kna inte bara tänka på vad som har hänt utan man måste tänka framåt. Det kommer alltid komma risker i mitt liv, och egentligen att bara gå ut genom dörren är en risk!
Valde att hoppa bara 1 klass, lättD och vi nollade! Kom bland top 5 i tidsrakningen på Tävlingsdatabasen, så himla glad. Kan nog inte beskriva vilken lättnad det var att skritta av efteråt. Underbart!
Är fotfarande lite rädd men är övertygad att jag kommer kunna träna bort det, Nisse är lika pigg och glad som vanligt. Han var riktigt taggad och kastade sig över hindrena med glädje, känns skönt att veta att han inte har blivit påverkad! Vi tar det lite lugnt med Pay nad Jump nu ett tag men hoppas på att vi kan klättra upp igen!
Förövrigt en riktigt fin och mysig ridklubb, extra hiss för banan! Fint och välvårdat med breda, snygga hinder, tydliga skyltar, hyfsat stor framhoppning och välvårdat nyräfsat underlag.
 
10 maj - Vi tränade för dressyrtränaren Mette Henriksson på Riddesberg, gick faktiskt jättebra! Var nära på att satsa på dressyr där, haha. Det hade blivit ett missförstånd, jag hade råkat få fel grupp så vi blev tre stycken i en grupp därför kunde jag inte få lika mycket hjälp men tycker det löste sig ganska bra ändå.
Förövrigt har jag kommit på ett ganska simpelt knep när det gäller lastning och Nisse - GRÄS!
 
7 maj - Tomas Hammar-träning, det var bara några dagar efter vurpan i BRK därför tog vi det lite lugnt med först hinder på 40 cm och sedan på 60 cm, var ärligt talat livrädd men Tomas var bra och förstod.
 
4 maj - Tävlade Vättercupen på BRK (hemmaplan), nollade galant i lättD lite långsamt men det får vi träna upp, är nöjd med vägarna iallafall! I lättC gick det hur bra som helst, nollade i första fasen med bra tempo och snabbt i omhoppningen. Dock så bockade han lite innan ett hinder i fas2 därför fick jag lägga en volt och det tog ju lite tid. Förmodligen kom han i obalans efter det och på sista hindret ''krashade'' han och gick omkull. Synd, men det är sånt som händer! Efter lite vila och han fick ta det lugnt så börjar vi nu på 80 cm så att vi båda ska känna oss säkra!
 
27-28 april - Göteborgs horse show! Tittade på värdscupen blandannat, superkul, synd att inte ''Roffe'' vann! Kollade givetvis också på mässan, blev en del saker men lyckades ändå behålla lite pengar efter allt. Bland annat Sprenger-bett, Eskadron schabrak, Svenska ridsportsförbundets jacka, glittergrimma, kedje-pannband, ryktborstar, Agria täcke, och så vidare..
 
20 april - Tävlade på Norrahammar-Tabergs ridklubb, min första tävling! Nollade i lättD och fick ett nedslag i lättC första fasen eftersom jag hade för lågt tempo, annars gick allt superbra. Var såklart nervös men vem är inte det liksom? Riktigt trevlig ridklubb med mycket space. Gillar dock inte grusbanor.
 
Vet mycket väl att jag inte ser värsta snygg ut på bilderna och minen är lite rolig, men att bli snygg på foton är inte precis det jag tänker på just då, haha! 
 
Bilder ifrån Vättercupen, tagna av Stefani Nenic, tack! :)
 

RSS 2.0